مهدی افراشته

شرایط، مراحل، مدارک و هزینه‌های دریافت برگ سبز خودرو

مراحل و مدارک مورد نیاز برای دریافت برگ سبز خودرو

یکی از مدارک مهم خودرو، برگ سبز خودرو است. فرقی هم نمی‌کند که خودرو شما صفر یا کارکرده باشد؛ در هر صورت، باید برای دریافت این برگه اقدام کنید تا مالکیت پلاک و خودرو به‌ نام شما ثبت شود. در این مقاله، شرایط، مراحل، مدارک و هزینه‌های دریافت برگ سبز خودرو را می‌گوییم و به نحوه اعلام مفقودی و دریافت برگ سبز المثنی می‌پردازیم. پیشنهاد می‌کنیم تا پایان مقاله، با ما همراه باشید.

برگ سبز خودرو چیست؟

برگ سبز خودرو نوعی سند است که پلیس راهور پس از تعویض پلاک خودرو صادر می‌کند. این سند، برای فرایندهای مربوط به خودرو (نقل‌وانتقال، تعویض پلاک و…) استفاده می‌شود و شامل اطلاعات هویتی خودرو و مالک آن است.

برگه سبز شامل چه اطلاعاتی است؟

برگ سبز شامل سه بخش اصلی است که عبارت‌اند از مشخصات وسیله نقلیه، مشخصات مالک و مشخصات خریدار که در هنگام نقل‌وانتقال خودرو باید تکمیل شود. سایر اطلاعات موجود در برگ سبز خودرو نیز به شرح زیر است:

  • نوع و مدل خودرو؛
  • رنگ؛
  • ظرفیت؛
  • تعداد و حجم سیلندر؛
  • نوع سوخت؛
  • تعداد چرخ؛
  • شناسه خودرو (VIN)؛
  • شماره شاسی؛
  • شماره موتور.

تفاوت سند رسمی خودرو با برگ سبز چیست؟

برگ سبز خودرو سندی است که پلیس راهور صادر می‌کند و مالکیت مالک بر خودرو و پلاک آن را نشان می‌دهد. از برگ سبز در فرایندهایی مانند تعویض پلاک و انتقال مالکیت خودرو در مراکز تعویض پلاک استفاده می‌شود؛ اما سند رسمی خودرو در دفترخانه‌های اسناد رسمی تنظیم می‌شود و برای ثبت معاملات و انتقال مالکیت خودرو بین خریدار و فروشنده به کار می‌رود.

کاربردهای برگ سبز خودرو

برگ سبز خودرو کاربردهای متنوعی دارد و در مواقع مختلفی به کارتان می‌آید؛ از زمان نقل‌وانتقال خودرو گرفته تا موقع تصادف و اسقاط خودرو. در این بخش، به‌طور کامل به کاربردهای برگ سبز اشاره می‌کنیم.

سند رسمی مالکیت خودرو

برگ سبز به‌عنوان اصلی‌ترین سند مالکیت خودرو شناخته می‌شود که پلیس راهور آن را صادر می‌کند. این سند، اولین و مهم‌ترین مدرکی است که در تمام امور اداری و رسمی مرتبط با خودرو برای اثبات مالکیت آن استفاده می‌شود.

انتقال مالکیت خودرو و تعویض پلاک

یکی از کاربردهای مهم برگ سبز در زمان فروش یا انتقال مالکیت خودرو است. بدون داشتن برگ سبز، انتقال قانونی مالکیت خودرو به شخص جدید امکان‌پذیر نخواهد بود و فرایند تعویض پلاک با مشکل مواجه می‌شود.

انتقال خودرو به مراکز اسقاط

در مواقعی که خودرو به‌دلیل فرسودگی یا تصادف به مراکز اسقاط منتقل می‌شود، باید برگ سبز را به‌عنوان مدرک مالکیت و برای ثبت مراحل قانونی اسقاط، ارائه کنید.

اثبات مالکیت در صورت بروز مشکل قانونی

در صورت بروز مشکلات قانونی یا تصادف، برگ سبز به‌عنوان سند مالکیت قانونی خودرو استفاده می‌شود. ضمن اینکه در دعاوی حقوقی مربوط به خودرو، برگ سبز معتبرترین مدرکی است که مالکیت خودرو را اثبات می‌کند.

تفاوت سند رسمی خودرو با برگ سبز

برگه سبز خودرو را از کجا بگیریم؟

محل و نحوه دریافت برگ سبز خودرو با توجه به نوع خودرو (صفر یا کارکرده) متفاوت است. در ادامه، نحوه دریافت برگ سبز خودرو کارکرده و صفر را توضیح می‌دهیم.

محل و نحوه دریافت برگ سبز خودرو صفر

وظیفه پیگیری برگه سبز خودروهای صفر بر عهده شرکت خودروساز یا واردکننده است؛ در نتیجه، پس از خرید خودرو صفر، برگه سبز آن به دو صورت ارسال می‌شود:

  1. ارسال به نمایندگی شرکت سازنده یا واردکننده؛
  2. ارسال پستی به نشانی خریدار.

در حالت اول، باید به‌صورت حضوری به نمایندگی شرکت مراجعه کرده و برگ سبز را دریافت کنید. در حالت دوم نیز بین ۱۰ تا ۱۵ روز بعد از تحویل گرفتن خودرو، این سند برای شما از طریق پست ارسال می‌شود.

محل و نحوه دریافت برگ سبز خودرو کارکرده

برگ سبز خودروهای دست‌دوم و کارکرده در مراکز تعویض پلاک صادر می‌شود. به عبارت دیگر، پس از تکمیل فرایند تعویض پلاک و انتقال مالکیت خودرو، برگ سبز جدید به نام مالک جدید صادر شده و همان‌جا به او تحویل داده می‌شود.

شرایط دریافت برگه سبز خودرو

برای دریافت برگ سبز خودرو شرایط مختلفی وجود دارد که با توجه به دست‌دوم‌ بودن یا صفر بودن خودرو، متفاوت است. شرایط دریافت برگ سبز خودروی کارکرده در زیر آمده است:

  • تسویه کامل جریمه‌ها، عوارض و مالیات نقل‌وانتقال خودرو؛
  • ارائه مدارک شناسایی خودرو به مرکز تعویض پلاک؛
  • استعلام عدم توقیف یا ممنوعیت قانونی خودرو؛
  • پرداخت هزینه صدور برگ سبز.

شرایط دریافت برگ سبز خودرو برای خودرو صفر نیز به شرح زیر است:

  • پرداخت هزینه‌های مربوط صدور برگ سبز؛
  • ارائه مدارک لازم به شرکت خودروساز یا واردکننده خودرو؛
  • پرداخت هزینه شماره‌گذاری و نصب پلاک.

نحوه گرفتن المثنی برگ سبز خودرو

مدارک مورد نیاز برای دریافت برگ سبز

مدارک مورد نیاز برای دریافت برگ سبز خودرو کارکرده با خودرو صفر متفاوت است. در این بخش، مدارک لازم برای هر دو نوع خودرو را به شما می‌گوییم. پیشنهاد می‌کنیم پیش از مراجعه به مرکز تعویض پلاک یا نمایندگی شرکت خودروساز یا وارکننده، با پشتیبانی سازمان مربوطه تماس بگیرید و از مدارک مورد نیاز برای دریافت برگه سبز مطلع شوید.

مدارک مورد نیاز برای دریافت برگ سبز خودرو کارکرده

مدارک مورد نیاز برای دریافت برگ سبز خودرو کارکرده در ادامه آمده است:

  • اصل شناسنامه و کارت ملی؛
  • گواهینامه رانندگی؛
  • برگ سبز قبلی خودرو؛
  • سند کارخانه‌ای خودرو؛
  • رسید تسویه خلافی؛
  • رسید پرداخت عوارض شهرداری؛
  • مفاصاحساب مالیات انتقال خودرو؛
  • بیمه‌نامه شخص ثالث (در صورت نیاز).

لازم است بدانید در صورتی که خلافی خودرو، مالیات و عوارض شهرداری را تسویه نکنید، برگ سبز برای خودرو شما صادر نخواهد شد.

مدارک مورد نیاز برای دریافت برگ سبز خودرو صفر

مدارک مورد نیاز برای دریافت برگ سبز خودرو صفر به شرح زیر است:

  • اصل شناسنامه و کارت ملی؛
  • سند صادرشده از طرف شرکت خودروساز یا واردکننده؛
  • رسید پرداخت هزینه نصب پلاک؛
  • مدارک مربوط به رهن (در صورت لیزینگی بودن خودرو)؛
  • بیمه‌نامه شخص ثالث (در صورت نیاز).

هزینه صدور برگ سبز خودرو ۱۴۰۳

هزینه صدور برگ سبز شامل هزینه‌های جانبی مختلفی است. ضمن اینکه هزینه برگ سبز خودرو کارکرده با خودرو صفر متفاوت است و ما در ادامه، به هزینه هر دوی آن‌ها اشاره می‌کنیم.

هزینه صدور برگ سبز خودرو صفر ۱۴۰۳

هزینه صدور برگ سبز خودرو صفر ۱۴۰۳ از طرف شرکت خودروساز یا واردکننده، محاسبه و اعلام می‌شود. این هزینه‌ برای خودروهای مختلف متفاوت بوده و پرداخت آن بر عهده خریدار است.

هزینه صدور برگ سبز خودرو کارکرده ۱۴۰۳

مجموع هزینه صدور برگ سبز خودرو کارکرده در سال ۱۴۰۳ شامل هزینه تعویض پلاک و سایر هزینه‌های مرتبط با نقل‌و‌انتقال خودرو است. هزینه تعویض پلاک در سال ۱۴۰۳ حدود ۳۹۰ هزار تومان است. علاوه‌بر‌ این، هزینه‌های مربوط به مالیات نقل‌و‌انتقال، خلافی و عوارض شهرداری نیز باید تسویه شود تا برگ سبز صادر شود. این هزینه‌ها برای هر خودرویی متفاوت است.

بهترین روش برای تسویه مالیات و خلافی خودرو

برای صدور برگه سبز ابتدا باید خلافی، عوارض و مالیات انتقال خودرو را پرداخت کنید. بهترین روش برای پرداخت مالیات و خلافی خودرو، پرداخت از طریق سامانه khalafi.ir است. در این سامانه، شما می‌توانید خلافی و مالیات خودرویتان را با جزئیات کامل استعلام بگیرید و پس از پرداخت، رسید آن را دریافت کنید.

نحوه استعلام و پرداخت خلافی در khalafi.ir

برای پرداخت آنلاین خلافی خودرو در khalafi.ir، ابتدا باید وارد این سامانه شده و از بخش «خدمات استعلام و پرداخت خودرو»، گزینه «خلافی خودرو» را انتخاب کنید. در ادامه، با وارد کردن شماره پلاک خودرویتان می‌توانید به‌روزترین مبلغ خلافی خود را مشاهده کرده و آن را تسویه کنید. در پایان، با مراجعه به بخش «پرداخت‌های من» می‌توانید رسید پرداخت خلافی را دریافت کنید.

نحوه استعلام و پرداخت خلافی در khalafi.ir

نحوه استعلام و پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو در khalafi.ir

برای پرداخت آنلاین مالیات انتقال خودرو در khalafi.ir، ابتدا باید وارد این سامانه شوید و از بخش «خدمات استعلام و پرداخت خودرو»، گزینه «مالیات انتقال خودرو» را انتخاب کنید. در ادامه، با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز می‌توانید به‌روزترین مبلغ مالیات را مشاهده کرده و آن را تسویه کنید. پس از پرداخت، با مراجعه به بخش «پرداخت‌های من» می‌توانید رسید پرداخت مالیات را مشاهده و دریافت کنید.

نحوه استعلام و پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو در khalafi.ir

مزایای پرداخت خلافی و مالیات در khalafi.ir

پرداخت خلافی و مالیات در khalafi.ir مزایا و ویژگی‌های متنوعی دارد. برخی از این مزایا عبارت‌اند از:

  • تسویه آنی؛
  • نمایش اطلاعات به‌روز؛
  • پرداخت موردی یا تجمیعی جریمه‌ها؛
  • ذخیره نتایج استعلام در بخش «پرداخت‌های من»؛
  • ذخیره اطلاعات برای استعلام‌های آتی؛
  • استعلام و پرداخت خلافی بدون نیاز به احراز هویت، شماره موبایل و کد ملی مالک خودرو.

راه‌های پیگیری برگ سبز خودرو

پس از ثبت درخواست برای دریافت برگ سبز، شما می‌توانید وضعیت صدور و ارسال این سند را پیگیری کنید. روش‌های مختلفی برای پیگیری برگه سبز وجود دارد که در ادامه، آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

پیگیری برگ سبز خودرو با کد ملی

برای استعلام برگ سبز خودرو با کد ملی‌، می‌توانید به سامانه‌ «قبضینو» یا «پیشخوان۲۴» مراجعه کنید. در این دو سامانه، با انتخاب خدمت «استعلام مدارک خودرو» می‌توانید از آخرین وضعیت صدور برگ سبز خودرویتان مطلع شوید.

پیگیری برگ سبز با شماره پلاک از پست

برای پیگیری برگ سبز از پست، ابتدا باید به نشانی najatracking.post.ir مراجعه کنید. در ادامه، از بخش «نوع سند» گزینه «شناسنامه خودرو» را انتخاب کنید. در آخر، شماره پلاک خودرویتان را وارد کنید و روی گزینه «جستجو» کلیک کنید تا آخرین وضعیت صدور و ارسال برگه سبز برای شما نمایش داده شود.

پیگیری برگ سبز از طریق پیامک

برای پیگیری پیامکی برگ سبز، کافیست کد رهگیری برگ سبز خود را به شماره ۲۰۰۰۴۴۱ پیامک کنید. بعد از این کار، پیامکی برای شما ارسال می‌شود که نتیجه پیگیری صدور و ارسال برگ سبز خودرو را به شما اعلام می‌کند.

نکته: در حال حاضر این روش غیرفعال است و به‌جای آن می‌توانید از طریق سامانه‌های آنلاین، وضعیت ارسال برگه سبز خودرویتان را پیگیری کنید.

استعلام برگ سبز خودرو با کد دستوری

پیگیری برگ سبز خودرو با کد دستوری (USSD)، ابتدا باید کد #۱۱۰* شماره‌گیری کنید. در ادامه و با وارد کردن اطلاعات خواسته‌شده، از آخرین وضعیت صدور و ارسال برگه سبز خودرویتان مطلع شوید.

نکته: در حال حاضر این روش غیرفعال است و به‌جای آن می‌توانید از طریق سامانه‌های آنلاین، فرایند صدور برگ سبز خودرویتان را پیگیری کنید.

نحوه اعلام مفقودی برگه سبز و پیگیری صدور المثنی

اگر برگه سبز خودرویتان را به هر دلیلی گم کرده‌اید، هرچه سریع‌تر باید به یکی از دفاتر پلیس ۱۰+ یا کلانتری‌ها، اعلام مفقودی کرده و فرایند درخواست المثنی را آغاز کنید. در این بخش، ابتدا نحوه اعلام مفقودی برگه سبز را می‌گوییم و در ادامه،‌ شما را با مراحل، شرایط و هزینه‌ صدور برگ سبز المثنی آشنا می‌کنیم.

نحوه اعلام مفقودی برگه سبز و پیگیری صدور المثنی

پیگیری برگ سبز مفقودشده از پست

پس از اعلام مفقودی برگ سبز به پلیس، باید به سامانه «پست‌یافته» به آدرس postyafteh.post.ir مراجعه کنید. این سامانه، مربوط به مدارکی است که پیدا شده و به پست تحویل داده شده است. پس از وارد کردن اطلاعات مورد نیاز در سامانه پست‌یافته، اگر برگ سبز خودرویتان در پست باشد، می‌توانید آن را به‌صورت حضوری در دفاتر پستی یا درب منزل تحویل بگیرید.

ثبت آگهی مفقودی برگ سبز خودرو

اگر برگ سبز خودرویتان در پست نبود، باید در روزنامه‌های کثیرالانتشار، یک آگهی مفقودی ثبت کنید. در ادامه و بعد از گذشت ۱۰ روز از زمان انتشار آگهی، مجدد به سامانه پست‌یافته مراجعه کنید. اگر همچنان برگه سبز خودرویتان پیدا نشده بود، برای دریافت المثنی برگ سبز می‌توانید به مراکز تعویض پلاک مراجعه کنید.

نکته: در صورت چاپ نکردن آگهی مفقودی برگ سبز خودرو، عواقب قانونی آن بر عهده مالک خودرو خواهد بود.

نمونه متن آگهی مفقودی برگه سبز

در اینجا، نمونه‌ای از متن آگهی مفقودی برگ سبز خودرو را برای شما آورده‌ایم:

برگ سبز خودرو …………………… به رنگ ……………… به شماره پلاک ………….. مدل …………….. به شماره شاسی …………………….. و شماره موتور ………………. به مالکیت آقا/خانم …………… با کد ملی …………………….. مفقود گردیده و فاقد ارزش و اعتبار می‌باشد.

شرایط صدور و دریافت برگ سبز المثنی

برگ سبز المثنی فقط به‌دلیل آسیب‌دیدگی یا مفقودی برگ سبز قبلی صادر می‌شود. برای صدور مجدد این سند، باید شرایط زیر را داشته باشید:

  • تسویه جرایم و عوارض خودرو؛
  • حضور مالک رسمی خودرو یا نماینده و وکیل قانونی در مرکز تعویض پلاک؛
  • ارائه مدارک خودرو؛
  • ثبت آگهی مفقودی؛
  • ثبت و ارائه درخواست برگ سبز المثنی؛
  • ارائه مدارک شناسایی؛
  • پرداخت هزینه صدور برگ سبز المثنی.

مدارک مورد نیاز برای دریافت برگ سبز المثنی

در زمان مراجعه به مرکز تعویض پلاک برای دریافت برگ سبز المثنی، باید مدارک زیر را به همراه داشته باشید:

  • کارت ملی و شناسنامه مالک خودرو؛
  • مدارک شناسایی خودرو؛
  • بیمه‌نامه شخص ثالث؛
  • گواهی عدم خلافی خودرو؛
  • مدرک احراز نشانی محل سکونت (دریافت‌شده از سامانه شرکت پست یا سامانه سخا)؛
  • آگهی مفقودی برگ سبز خودرو در روزنامه که حداقل ۱۰ روز از چاپ آن گذشته باشد.

هزینه صدور برگ سبز المثنی خودرو ۱۴۰۳

هزینه درخواست صدور المثنی برگ سبز خودرو، ۲۰۰ هزار تومان است. علاوه‌بر این، شما باید خلافی و عوارض خودرویتان را نیز تسویه کنید.

زمان صدور برگه سبز المثنی

برگه سبز المثنی از طریق پست به دست شما می‌رسد و ممکن است بین یک هفته تا یک ماه طول بکشد. پس از دریافت این سند، اطلاعات موجود در آن را با اطلاعات ماشین و مشخصات خود چک کنید و در صورت وجود هر نوع مغایرتی، آن را به مرکز تعویض پلاک اطلاع دهید.

روش‌های پیگیری برگ سبز المثنی

پس از تکمیل فرایند درخواست برگ سبز المثنی، می‌توانید وضعیت صدور و ارسال آن را از طریق یکی از روش‌های زیر پیگیری کنید:

  • مراجعه به سامانه قبضینو و انتخاب خدمت «مدارک خودرو»؛
  • مراجعه به سامانه پیشخوان۲۴ و انتخاب خدمت «استعلام کارت و سند خودرو»؛
  • مراجعه به سامانه najatracking.post.ir.

آیا برای دریافت برگ سبز المثنی، به حضور خودرو و مالک آن نیاز است؟

بله؛ برای دریافت برگ سبز المثنی معمولاً نیاز به حضور خودرو و مالک آن است. حضور مالک برای تأیید هویت و احراز مالکیت لازم است. حضور خودرو نیز برای بررسی فنی و تایید اطلاعات آن (مانند تطبیق شماره پلاک و شماره شاسی) در مراکز تعویض پلاک الزامی است. در صورتی که مالک خودرو قادر به حضور نباشد، می‌تواند یک وکیل قانونی با مدارک وکالت معتبر را به جای خود بفرستد. خودرو نیز باید در روز مراجعه، برای بررسی و تطبیق اطلاعات به مرکز تعویض پلاک برده شود.

آیا برای دریافت برگ سبز المثنی، به حضور خودرو و مالک آن نیاز است؟

پیگیری اطلاعات اشتباه در برگ سبز خودرو

اگر هر یک از اطلاعات شما یا خودرویتان به اشتباه در برگه سبز ثبت شده بود، باید همراه با مدارک شناسایی خود و خودرویتان، به یکی از مراکز تعویض پلاک مراجعه کنید تا برگ سبز جدید برایتان صادر شود.

برگ سبز خودروهای لیزینگی و قسطی

برگ سبز خودروهای قسطی و لیزینگی دارای شرایط خاصی است که مالکین این نوع خودروها باید به آن توجه کنند. وقتی خودرویی به‌صورت لیزینگی یا قسطی خریداری می‌شود، برگ سبز خودرو با ذکر اینکه خودرو در رهن شرکت خودروساز یا بانک است، صادر می‌شود.

ممنوعیت انتقال خودروهای لیزینگی

تا زمان تسویه کامل اقساط خودرو لیزینگی، مالک خودرو نمی‌تواند آن را به‌طور قانونی انتقال دهد یا بفروشد. ضمن اینکه برگ سبز نشان‌دهنده شرایط مالی خودرو و تعهدات مالک به شرکت لیزینگ یا بانک است. پس از پایان اقساط و تسویه کامل، سند خودرو آزاد شده و می‌توان برای حذف رهن و انتقال قطعی اقدام کرد.

جمع‌بندی: مالیات و خلافی را تسویه کنید تا برگ سبز بگیرید!

در این مقاله، به شما گفتیم که برگ سبز خودرو چیست، تفاوت آن با سند رسمی خودرو چیست و چه مدارک و شرایطی برای دریافت آن لازم است؛ همچنین به نحوه رهگیری و استعلام وضعیت برگ سبز و روش دریافت برگ سبز المثنی اشاره کردیم.

در پایان تأکید می‌کنیم که قبل از مراجعه به مراکز تعویض پلاک، مالیات انتقال خودرو و خلافی را تسویه کنید؛ در غیر این صورت، برگ سبز برای خودرویتان صادر نخواهد شد. پس همین حالا از طریق سامانه khalafi.ir، مالیات و خلافی خودرویتان را تسویه کنید تا بتوانید برگ سبز بگیرید!

سوالات متداول درباره برگه سبز خودرو

در این بخش سوالات متداول مربوط به برگه سبز خودرو را آورده‌ایم:

برگ سبز خودرو صفر را از کجا بگیریم؟

پس از خرید خودرو صفر، برگه سبز آن به دو صورت ارسال می‌شود: ۱. ارسال به نمایندگی شرکت سازنده یا وارد کننده؛ ۲. ارسال پستی به نشانی خریدار. در حالت اول، باید به‌صورت حضوری به نمایندگی شرکت مراجعه کرده و برگ سبز را دریافت کنید. در حالت دوم، برگه سبز بین ۱۰ تا ۱۵ روز بعد از تحویل گرفتن خودرو به نشانی شما ارسال می‌شود.

برگ سبز خودرو صفر چند روزه می‌آید؟

برگه سبز خودرو صفر بین ۱۰ تا ۱۵ روز بعد از تحویل گرفتن خودرو آماده صادر و ارسال می‌شود.

عدم دریافت برگ سبز خودرو صفر را از کجا پیگیری کنیم؟

برای پیگیری دریافت برگه سبز خودروهای صفر، باید با شرکت خودروساز (ایران‌ خودرو، سایپا و…) تماس بگیرید یا به‌صورت حضوری به یکی از نمایندگی‌های آن مراجعه کنید.

آیا پیگیری برگ سبز خودرو با پلاک امکان‌پذیر است؟

بله؛ برای پیگیری برگ سبز خودرو با پلاک می‌توانید به یکی از سامانه‌های قبضینو، پیشخوان۲۴ یا najatracking.post.ir مراجعه کنید.

آیا برگ سبز خودرو همان سند مالکیت است؟

بله؛ بر اساس قانون جدید انتقال سند خودرو، شما می‌توانید از برگ سبز خودرو به‌عنوان سند رسمی مالکیت آن استفاده کنید. در واقع برگ سبز خودرو، همان سند رسمی محسوب می‌شود.

شماره برگ سبز خودرو کجاست؟

در قسمت بالای برگ سبز سمت چپ، یک شماره سریال درج شده است که همان شماره برگ سبز است.

اشتراک‌گذاری:
ارسال دیدگاه
شماره تماس وارد شده منتشر نخواهد شد.