طوبی لازمی

ضرورت و زمان غیر فعال شدن پلاک خودرو پس از فروش

ضرورت و زمان غیر فعال شدن پلاک خودرو پس از فروش

از جمله مواردی که می‌تواند حتی بعد از فروش خودرو، برای فروشنده دردسر و مشکل ایجاد کند، غیر فعال نشدن پلاک خودرو است؛ چراکه اگر فروشنده ماشین را به خریدار تحویل داده باشد اما پلاک به‌نامش باشد، مسئولیت‌ تمام و کمال ماشین همچنان بر عهده فروشنده خواهد بود.

در این مطلب از وبلاگ khalafi.ir می‌خواهیم مدت زمان غیر فعال شدن پلاک خودرو برای ثبت نام اینترنتی ماشین‌های ایران خودرو و سایپا و … پس از جابجایی پلاک دو خودرو همچنین روش‌های استعلام پلاک غیر فعال را معرفی و بررسی کنیم. در ضمن، شما را به پاسخ پرسش‌هایی مانند چگونه پلاک ماشین را غیر فعال کنیم؟ پلاک خودرو تا چه زمانی فعال می ماند؟ و … برسانیم. در نتیجه، همراه ما تا انتهای این مطلب بمانید.

پلاک غیر فعال خودرو یعنی چه؟

غیر فعال‌ کردن پلاک ماشین یا لغو پلاک خودرو، در زمان فروش و تعویض پلاک خودرو انجام می‌شود. در حقیقت، پلاک فروشنده از روی ماشین برداشته و پلاک خریدار بر روی ماشین گذاشته می‌شود؛ در این حالت، پلاک فروشنده غیر فعال می‌شود.

اهمیت و ضرورت غیر فعال کردن پلاک خودرو

از جمله نکات مهم در هنگام خرید خودرو دست دوم این است که باید حتما از غیر فعال شدن پلاک مطمئن شوید؛ اما این اهمیت تنها مختص به زمان خرید خودرو نیست بلکه در زمان‌های دیگری نیز لغو پلاک فعال ضروری است. این زمان‌ها عبارتند از:

  • فروش ماشین به خصوص فروش وکالتی آن
  • ثبت‌نام قرعه کشی خودرو یا پیش فروش ماشین

غیر فعال کردن پلاک خودرو

تا چه زمان بعد از فروش خودرو، پلاک فعال است؟

اگر هنگام فروش ماشین، خریدار و فروشنده هر دو در مراکز تعویض پلاک حضور داشته باشند و تمام مراحل را به‌طور کامل انجام دهند، غیر فعال شدن پلاک بلافاصله بعد از فک پلاک انجام شده و در سامانه راهور ثبت می‌شود.

درصورت فروش وکالتی، ممکن است که روند فک پلاک به‌طور کامل انجام نشود؛ چون این امکان وجود دارد که شخص دارای وکالت‌نامه، تعویض پلاک را انجام نداده و پلاک همچنان به نام مالک قبلی، فعال باشد.

تا چه زمان بعد از فروش خودرو، پلاک غیر فعال به نام شخص می‌ماند؟

پلاک خودرو تا یک سال بعد از مرحله تعویض در انبار مراکز تعویض پلاک به ‌نام مالک قبلی می‌ماند؛ اگر در این مدت شخصی بخواهد پلاک قبلی خود را دریافت کند،‌ می‌تواند درخواست «دریافت پلاک قبلی خودرو» را در این مراکز پیگیری کند.

درصورتی‌که بیش از یک‌سال از تعویض پلاک گذشته باشد، پلاک کاملا غیر فعال شده و دیگر قابل بازیابی نخواهد بود.

پلاک غیر فعال به نام

چگونه پلاک خودرو را غیر فعال کنیم؟

برای فک پلاک ماشین به‌صورت قانونی، باید به مراکز تعویض پلاک مراجعه کرده و مراحل انتقال مالکیت آن را انجام دهید. درصورتی که مدارک شما تکمیل باشد و تمام رسید‌های تسویه مانند گواهی پرداخت خلافی خودرو را دریافت کرده‌ باشید، مراحل فک پلاک به‌سرعت انجام می‌شود. دریافت برگ سبز خودرو به‌معنای اتمام مراحل تعویض پلاک، فعال شدن پلاک خریدار و غیرفعال شدن پلاک فروشنده است.

مدارک لازم برای غیر فعال کردن پلاک خودرو

قبل از مراجعه به مراکز تعویض پلاک باید تمام هزینه‌های مربوط به انتقال خودرو پرداخت شده و رسید آنها را دریافت کرده باشید. علاوه بر گواهی استعلام و پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو، مدارکی که باید ارائه دهید عبارتند از:

  • برگه عدم خلافی خودرو
  • رسید پرداخت عوارض آزادراهی
  • گواهی تسویه عوارض سالیانه خودرو

شما می‌توانید از راهنمای استعلام و پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو برای کسب اطلاعات بیشتر و بهتر درباره نحوه استعلام و پرداخت این هزینه، استفاده کنید.

اگر بعد از تعویض پلاک همچنان پلاک فعال بود، چه باید کرد؟

درصورتی که بعد از انجام مراحل تعویض پلاک، همچنان پلاک فعال باشد،‌ باید به دفاتر پلیس +۱۰ یا دفاتر تعویض پلاک مراجعه کنید. احتمال این‌که بعد از تعویض پلاک و ثبت در سامانه راهور، پلاک همچنان فعال بماند بسیار کم است؛ چرا که صدور برگ سبز و سند خودرو، معمولا مشروط به غیرفعال‌شدن پلاک قبلی است. اگر در هر حالتی این مشکل ایجاد شد، می‌تواند به دلایل زیر مربوط باشد:

  • نقص در مدارک
  • شرایط فروش خودرو

نحوه استعلام پلاک فعال

برای اطمینان از فعال‌بودن پلاک خودرو، می‌توانید از روش استعلام قانونی کمک بگیرید. نحوه استعلام تعداد پلاک‌ های بنام فعال و غیر فعال، به این‌صورت است که هم می‌توانید به دفاتر پلیس +۱۰ یا پیشخوان مراجعه کنید و هم به‌صورت غیرحضوری استعلام بگیرید.

روش‌های استعلام غیرحضوری پلاک فعال خودرو با هم متفاوت است؛ پس در ادامه به معرفی بهترین روش‌های پیگیری پلاک فعال می‌پردازیم.

استعلام پلاک فعال خودرو با khalafi.ir

با ورود به سامانه خلافی، علاوه بر پیگیری لغو پلاک فعال خودرو می‌توانید از خدمات دیگر مربوط به خودرو و موتورتان،‌ به‌صورت آنلاین بهره‌مند شوید. انجام مراحل استعلام پلاک فعال در khalafi.ir نیاز به دانش خاصی نداشته و به‌صورت زیر است:

  1. گزینه «استعلام پلاک فعال» را از فهرست خدمات انتخاب کنید.
  2. کد ملی و شماره موبایل ثبت‌شده به‌ نام کد ملی را وارد کرده و دکمه «استعلام پلاک‌های فعال» را بزنید.
  3. در مرحله بعد با پرداخت هزینه استعلام می‌توانید لیست تمام پلاک‌های فعال و غیرفعال به‌نامتان را مشاهده کنید.

پیگیری پلاک فعال از راهور

برای استعلام پلاک غیر فعال از سامانه راهور هم نیاز به اطلاعات زیادی ندارید، اما قبل از هر استعلامی باید احراز هویت سخا را تکمیل کنید؛ همچنین احراز هویت با گزینه پنجره خدمات هوشمند نیز وجود دارد که آن هم مراحل خاص خودش را دارد. برای اطلاع از پلاک‌های فعال به‌نام از سامانه rahvar120 باید به ترتیب زیر عمل کنید:

  1. وارد سامانه راهور شده و گزینه «استعلام وضعیت پلاک‌های فک‌شده» را انتخاب کنید.
  2. اطلاعات احراز هویت سخا را وارد کرده و دکمه ورود را بزنید.
  3. از فهرست خدمات، گزینه خدمات استعلامی سپس گزینه استعلام را انتخاب کنید.
  4. گزینه «استعلام پلاک‌های فعال و غیرفعال» را از خدمات خودرو برگزینید.
  5. لیست پلاک‌های نمایش‌داده‌شده را بررسی کرده و در صورت وجود مشکل به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید.

پیگیری پلاک فعال از راهور

آیا فروش وکالتی خودرو، تاثیری در فعال ماندن پلاک دارد؟

اگر مراحل تعویض پلاک ماشین به‌صورت قانونی و مرحله به مرحله انجام شود، هیچ تفاوتی ندارد که فروش وکالتی باشد یا خود مالک آن را انجام دهد، در هرصورت پلاک غیر فعال می‌شود.

لازم به ذکر است که احتمال غیر فعال نشدن پلاک ماشین در فروش وکالتی بیشتر است، چون ممکن است شخص وکیل،‌ مراحل را به‌طور کامل انجام ندهد و در نهایت پلاک فعال باقی بماند.

تبعات بی‌توجهی به غیر فعال کردن پلاک خودرو

برخی افراد بعد از فروش خودرو،‌ از استعلام پلاک غیرفعال و فعال منصرف شده و آن را فراموش می‌کنند؛ این بی‌توجهی باعث ایجاد مشکلات قانونی حتی پرداخت جریمه برای افراد شده و استفاده از ماشین را برای آنها دشوار می‌کند. از جمله مشکلات عدم فک پلاک و استعلام آن، عبارتند از:

  • ثبت عوارض آزادراهی به نام مالک قبلی
  • ثبت تخلفات راهنمایی و رانندگی به نام مالک قبلی
  • ثبت عوارض سالیانه و جریمه‌های آن به ‌نام مالک سابق
  • عدم امکان ثبت‌نام خودرو پس از گذشت مدت زمان لازم برای نداشتن پلاک فعال
  • عدم اجازه فروش خودرو، بدون تسویه عوارض ثبت‌شده به نام مالک قبلی (تمام هزینه‌ها باید از طریق شخصی که پلاک ماشین به نام اوست، تسویه شود.)

جمع‌بندی

خرید و فروش خودرو در نگاه اول کاری ساده و اقتصادی به‌نظر می‌رسد، اما اگر مراحل آن به‌طور دقیق و کامل انجام نشود، می‌تواند مشکلات زیادی را برای شما ایجاد کند. علاوه بر این که در مقاله به پاسخ این سوال که مدت زمان غیر فعال شدن پلاک خودرو چقدر است رسیدیم، موارد دیگری مانند پلاک خودرو تا چه زمانی فعال می‌ماند، مدت زمان غیر فعال شدن پلاک خودرو برای ثبت نام، مدت اعتبار پلاک فک شده، چگونه پلاک خود را غیر فعال کنیم، درخواست ابطال پلاک خودرو و … را هم بررسی کردیم. درصورتی‌که سوالات بیشتری در مورد لغو پلاک فعال پس از جابجایی پلاک دو خودرو دارید، می‌توانید آنها را در بخش نظرات، با ما درمیان بگذارید.

سوالات متداول

پلاک غیر فعال چیست؟

پلاک غیر فعال پلاکی است که در مراکز تعویض پلاک باطل‌شده و به انبار نگهداری پلاک منتقل می‌شود. توجه داشته باشید که مالکیت پلاکی که غیر فعال می‌شود از مالک سلب شده و اعتبار قانونی ندارد.

چگونه پلاک غیر فعال را فعال کنیم؟

درصورتی‌که مایل به دریافت پلاک فک‌شده خود باشید، ‌می‌توانید به مراکز تعویض پلاک خودرو مراجعه کرده و با ثبت درخواست، مجددا پلاک قبلی خودرویتان را دریافت کنید. در نظر داشته باشید که حداکثر فرصت لازم برای ثبت این درخواست یک سال پس از فک پلاک است.

شرایط باطل شدن پلاک خودرو چیست؟

برای باطل شدن پلاک خودرو، باید تمام مراحل فک پلاک را به‌طور کامل و قانونی انجام دهید. در نظر داشته باشید که ارائه رسید‌های تسویه مالیات نقل و انتقال، عوارض سالیانه، عوارض شهرداری و برگه عدم خلافی خودرو، هنگام تعویض پلاک ضروری است.

اگر پلاک فعال داشته باشیم چه می‌شود؟

اگر پلاک فعالی به‌نام شما وجود داشته باشد، تمام عوارض، جرائم، مالیات‌‌ها و… آن نیز به ‌نام شما ثبت می‌شود؛ همچنین اگر مشکل یا جرمی با این پلاک ایجاد شود، مسئولیت این جرم تعویض نکردن پلاک خودرو هم برعهده شما خواهد بود.

آیا استفاده مجدد از پلاک فک شده امکان‌پذیر است؟

اگر کمتر از یک سال از فک آن گذشته باشد و پلاک در انبار مرکز تعویض پلاک موجود باشد، می‌توان با ارائه درخواست دریافت پلاک قبلی خودرو، مجددا پلاک فک‌شده را روی خودرو نصب کرد.

مدت زمان نداشتن پلاک فعال برای ثبت نام خودرو چقدر است؟

مدت زمان نداشتن پلاک فعال برای ثبت نام خودرو، بلافاصله بعد از فک پلاک و ثبت آن در سامانه راهور است.

پلاک فک شده تا چه زمانی به نام شما حفظ و نگهداری می‌شود؟

حداکثر یک سال، مدت زمان نگهداری و حفظ از پلاک‌های فک‌شده در مراکز تعویض پلاک است.

مدت زمان غیر فعال شدن پلاک خودرو برای ثبت نام خودرو چقدر است؟

مدت زمان فک پلاک برای ثبت نام ایران خودرو یا سایپا حداکثر تا تایید باطل‌شدن پلاک در سامانه راهور است. اگر تمام مراحل قانونی تعویض پلاک به‌طور کامل انجام شود، پلاک خودرو به محض فک‌شدن غیر فعال می‌شود. درصورت داشتن پلاک فعال بعد از قرعه کشی سایپا یا ایران خودرو،‌ نتیجه قرعه کشی باطل شده و امکان دریافت خودرو از این روش برای شما وجود ندارد.

اشتراک‌گذاری:
ارسال دیدگاه
شماره تماس وارد شده منتشر نخواهد شد.