چه زمانی باید استعلام خلافی خودرو را بگیریم؟
خلافی خودرو از هزینههایی است که اگر آن را بهموقع پرداخت نکنید، برایتان دردسرساز میشود؛ به همین خاطر، باید در مواقع مختلفی خلافی را استعلام بگیرید تا از مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. برخی از زمانهای ضروری برای استعلام خلافی را در ادامه آوردهایم.
پس از دریافت پیامک جریمه
زمانی که پیامک جریمه برای شما ارسال میشود، بلافاصله باید برای استعلام و پرداخت جریمه ماشین اقدام کنید. با این کار میتوانید از عواقب جریمههای اشتباهی یا دو برابر شدن مبلغ برخی جریمهها، جلوگیری کنید.
پیش از دو برابر شدن خلافی
اگر برخی از جرایم رانندگی مانند جریمه تسلیمی، الصاقی و خودداری، در مهلت مقرر پرداخت نشود، مبلغ آنها دو برابر میشود؛ به همین خاطر، باید خلافی خودرویتان را حداقل یک بار در ماه استعلام بگیرید تا بتوانید بهموقع آن را تسویه کنید.
پیش از پایان مهلت اعتراض به جرایم
مهلت اعتراض به جرایم خودرو، ۶۰ روز پس از ثبت در سامانه خلافی است و پس از این مدت، امکان اعتراض وجود ندارد؛ بنابراین اگر بهموقع خلافی خودرویتان را استعلام بگیرید، میتوانید با مراجعه به مراکز اجرائیات پلیس راهور به جرایم اشتباهی خود اعتراض کنید.
قبل از ترخیص خودرو از پارکینگ پلیس
یکی از مدارکی که باید برای ترخیص خودرو از پارکینگ پلیس ارائه دهید، رسید تسویه خلافی یا همان برگه عدم خلافی خودرو است. برای دریافت این برگه، میتوانید خلافی را از طریق سامانه khalafi.ir پرداخت کنید و رسید پرداخت را به پارکینگ تحویل دهید.
پیش از فروش خودرو و انتقال مالکیت
فروشنده خودرو پیش از نقل و انتقال، باید خلافی خودرو را بهطور کامل تسویه کند؛ در غیر این صورت، انتقال مالکیت خودرو امکانپذیر نخواهد بود و فرایند تعویض پلاک با مشکل مواجه میشود.
عواقب پرداخت نکردن جریمه خودرو چیست؟
پرداخت نکردن خلافی خودرو میتواند برای مالک آن مشکلات مختلفی ایجاد کند. برخی از مهمترین عواقب خودرو شامل موارد زیر است:
- دوبرابر شدن خلافی؛
- احتمال توقیف خودرو؛
- عبور مبلغ جرایم از سقف خلافی مجاز؛
- جلوگیری از تعویض پلاک و انتقال مالکیت.
سقف خلافی خودرو در سال ۱۴۰۳
با اعلام پلیس راهور و با توجه به افزایش نرخ جرایم در جدول جرایم رانندگی ۱۴۰۳ ، سقف خلافی خودرو در سال ۱۴۰۳ برابر با ۵ میلیون تومان است؛ بنابراین اگر خلافی خودرو شما به ۵ میلیون تومان برسد، خودرو شما توقیف شده و به پارکینگ منتقل میشود.
مهلت پرداخت خلافی خودرو
مهلت پرداخت جرایم رانندگی با توجه به نوع آن متفاوت است. جریمههای دوربین و دوبرگی، محدودیت زمانی برای پرداخت ندارند؛ اما برای پرداخت جریمههای تسلیمی، الصاقی و خودداری فقط دو ماه (۶۰ روز) فرصت دارید.
روشهای استعلام خلافی خودرو
برای استعلام خلافی خودرو روشهای متنوعی وجود دارد. در این بخش، تمامی این روشها را به شما معرفی میکنیم.
استعلام خلافی خودرو با پلاک در سامانه خلافی
برای استعلام جریمه خودرو با پلاک، بهترین راه این است که از طریق سامانه خلافی اقدام کنید. در این سامانه، شما میتوانید خلافی را با جزئیات یا بهصورت تجمیعی استعلام بگیرید و پس از پرداخت، رسید آن را دریافت کنید. کافیست به نشانی khalafi.ir مراجعه کرده و از بخش «خدمات ما»، گزینه «خلافی خودرو» را انتخاب کنید. در ادامه و با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز، خلافی خودرویتان را استعلام بگیرید و تسویه کنید.
مشاهده آنلاین جریمه خودرو در سامانه راهور۱۲۰
برای مشاهده و پرداخت فوری خلافی خودرو در سامانه پلیس راهور، ابتدا باید به نشانی rahvar120.ir مراجعه کرده و در کادر وسط صفحه، گزینه «استعلام تخلفات رانندگی» را انتخاب کنید. حالا با ورود به سامانه سخا میتوانید جرایم رانندگی خود را استعلام بگیرید و پرداخت کنید.
نکته: برای استعلام و پرداخت خلافی از طریق سامانه پلیس راهور، باید در سامانه سخا ثبتنام کرده باشید یا از طریق «پنجره ملی خدمات دولت هوشمند» وارد سخا شوید.
پرداخت آنلاین جریمه خودرو با موبایل
برای پرداخت فوری جریمه خودرو با موبایل، ابتدا باید اپلیکیشن «پلیس من» را روی گوشی خود نصب کنید. پس از ثبتنام و ورود به این اپلیکیشن، با انتخاب گزینه «استعلام خلافی» میتوانید فهرست خلافی خودرویتان را مشاهده کرده و در صورت تمایل، آن را پرداخت کنید.
استعلام خلافی از طریق پیامک
برای استعلام پیامکی خلافی، باید کد VIN خودرو یا شماره شاسی آن را به شماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۲۰ ارسال کنید؛ البته در حال حاضر این سامانه به درستی کار نمیکند و شاید نتوانید خلافی خودرویتان را استعلام بگیرید.
دریافت خلافی خودرو با کد دستوری (USSD)
برای استعلام خلافی خودرو از طریق کد دستوری، باید کد #۱۱۰* را شمارهگیری کنید؛ البته این روش در دست راهاندازی است و در حال حاضر، امکان استعلام جریمه با کد دستوری وجود ندارد.
دریافت خلافی خودرو با مراجعه حضوری به پلیس ۱۰+
برای استعلام خلافی خودرو بهصورت حضوری، میتوانید به نزدیکترین دفتر پلیس ۱۰+ مراجعه کنید. در این روش، باید تمامی مدارک خودرو، شامل کارت خودرو، برگ سبز و بیمهنامه را به همراه داشته باشید و مبلغ ۱۷.۵۰۰ تومان نیز برای استعلام پرداخت کنید.
تخفیفها و بخشودگی جریمهها ۱۴۰۳
پلیس راهور در مناسبتهای مختلف، طرحهایی برای بخشودگی جرایم رانندگی اجرا میکند. آخرین بخشودگی جرایم رانندگی در سال ۱۴۰۳، مربوط به بخشودگی جرایم بیمه شخص ثالث بود که از دوم تا سی و یکم شهریور اجرایی شد.
نحوه پرداخت اقساطی خلافی خودرو
در حال حاضر، امکان پرداخت اقساطی جرایم خودرو وجود ندارد؛ اما شما میتوانید از طریق روش «استعلام خلافی با جزئیات» در سامانه خلافی، جرایم خود را بهصورت تکی و موردی پرداخت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره پرداخت اقساطی خلافی نیز میتوانید به یکی از دفاتر پلیس ۱۰+ مراجعه کنید.
پیگیری پرداخت خلافی خودرو
اگر جرایم رانندگی خود را از طریق سامانه خلافی پرداخت کردهاید، با مراجعه به بخش «پرداختهای من» میتوانید رسید پرداخت را دریافت کنید. در صورت پرداخت از طریق سامانههای دیگر نیز باید با پشتیبانی همان سامانه تماس بگیرید.
پیگیری پرداخت تکراری خلافی
در سامانه خلافی امکان پرداخت تکراری جرایم وجود ندارد. با این حال، اگر در سامانههای دیگر، خلافی را بهصورت تکراری پرداخت کردهاید، باید همراه با مدارک لازم به یکی از مراکز اجرائیات پلیس راهور مراجعه کنید.
نحوه اعتراض به خلافی خودرو
برای اعتراض به خلافی خودرو ، باید همراه با مدارک لازم به یکی از دفاتر پلیس ۱۰+ یا یکی از مراکز اجرائیات پلیس راهور مراجعه کنید. در این مراکز، با تکمیل فرم اعتراض میتوانید شکایت خود را ثبت کرده و پیگیری کنید.
مدارک لازم برای اعتراض جرایم خودرو
در زمان مراجعه به پلیس ۱۰+ برای اعتراض به جرایم خودرو، باید مدارک زیر را به همراه داشته باشید:
- اصل و کپی کارت خودرو؛
- اصل سند مالکیت خودرو؛
- اصل گواهینامه رانندگی معتبر؛
- مدارک شناسایی مالک خودرو یا نماینده قانونی او؛
- مدارک و اسناد لازم برای اثبات اشتباه سامانه در ثبت جریمه.